Ionut Negoita nu mai poate iesi din labirintul intortocheat in care tot el a intrat dupa ce a tot amanat plata catre Nicolae Badea a sumei de 2.000.000 de euro. Procesul a inceput pe 10 ianuarie, la Judecatoria Sectorului 3, iar disputa se apropie de final.
Conform intelegerii dintre cei doi, la momentul preluarii clubului Dinamo de catre Negoita de la Badea, primul trebuia sa vireze suma de 2.000.000 de euro pentru a deveni proprietar la SC FC Dinamo Bucuresti 1948 SA. Banii n-au fost achitati, Badea a demarat la sfarsitul anului trecut operatiunile in Justitie si a obtinut sechestrarea actiunilor pe 12 ianuarie 2017. Patronul de la RIN a facut in primavara contestatie, o cale procesula uzitata firesc, insa decizia executiva si judecatoreasca nu a mai putut fi schimbata.
Tinta lui Negoita a devenit ridicarea sechestrului de pe actiuni, dar dupa o vara in care instanta a tot amanat pronuntarea, verdictul a venit in urma cu doua saptamani, la Judecatoria Sectorului 3: cererea lui Negoita a fost respinsa.
“Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a intimatei Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, invocata prin intampinare. Respinge contestatia la executare formulata in contradictoriu cu intimata Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge contestatia la executare, astfel cum a fost modificata, formulata in contradictoriu cu intimatii Badea Nicolae si SC MBL Computers SRL, ca neintemeiata. Ia act ca intimatii nu au solicitat cheltuieli de judecata. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica astazi, 18.09.2017.
Conform sursei citate:
Patronul de la RIN solicitase sa se ridice sechestrul de pe actiuni si incercase sa-si ia si o plasa de siguranta. In cazul in care instanta nu i-ar fi aprobat cerinta, Negoita solicita ca sechestrul sa-i fie ridicat macar de pe o parte din actiuni, invocand ca actiunile FC Dinamo 1948 au o valoare mult mai mare decat suma de 2 milioane de euro datorata lui Badea.
Cum termenul de gratie pentru plata actiunilor expira la 31 octombrie 2017, Negoita se vede in imposibilitatea de a mai castiga teren, ca la rugby. Seful \”cainilor\” are dreptul la recurs in procesul pierdut pe 18 octombrie, dar nu mai are timp fizic sa blocheze executarea silita a actiunilor daca nu gaseste banii. Negoita are la dispozitie 10 zile pentru a face recurs la sentinta Judecatoriei Sectorului 3, insa un apel temeinic poate fi depus doar dupa sosirea motivarii deciziei judecatorilor. Va dura saptamani pana cand va sosi aceasta hartie. Apoi urmeaza sa fie depus apelul, se va fixa un termen (in cel mai bun caz, peste alte cateva saptamani), apoi recursul va avea macar cateva infatisari, ceea ce inseamna ca actiunea se va prelungi, posibil, pana in primavara lui 2018.
In tot acest timp, procedura de recuperare silita a datoriei, fiind executorie, va merge inainte. Daca Negoita nu scoate banii in cateva saptamani, actiunile SC FC Dinamo 1948 SA vor fi scoase la licitatie, pentru a indestula creditorul Nicolae Badea.
In tot acest timp, procedura de recuperare silita a datoriei, fiind executorie, va merge inainte. Daca Negoita nu scoate banii in cateva saptamani, actiunile SC FC Dinamo 1948 SA vor fi scoase la licitatie, pentru a indestula creditorul Nicolae Badea.
La licitatie se poate prezenta oricine, inclusiv actualul club al lui Badea, CS FC Dinamo, care joaca in Liga 4.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu